top of page
  • Skribentens bildasasilfver

Åsa på luffen!

Uppdaterat: 26 juli 2022

Det började en helt vanlig tisdag för 1,5 vecka sedan. Det var sista veckan på jobbet innan semester. Helt plötsligt slog mig tanken - Tågluffa med Inlandsbanan! Det har jag tänkt i flera år att jag vill göra, men det har alltid kommit något i vägen. Brist på pengar, för lite tid och en massa andra ursäkter.


Men nu då? Jocke har annat inplanerat, så jag har ändå egentid. Så varför inte? Eller..? Åka själv - är inte det lite galet? På lunchen testade jag idén hos 2 kollegor. ”Jaaaa!!!” Utbrast Gunilla med stora avundsjuka ögon, ”Klart du ska åka!”. Så då var det bestämt! Att luffa själv stavas f-r-i-h-e-t!


Så nu har ett 2-veckors tågluffarkort köpts in, även om jag bara räknar med att vara ut på luffen i 1 - 1,5 vecka. Insåg ganska snart att jag var ute i grevens tid, för platsbiljetterna på delsträckorna tog slut fort, vilket gjorde att jag fick frångå min ursprungliga plan om dagarna upplägg något, men det gör inget. Det blir troligtvis bättre, för det innebär att jag kommer att hinna med en ”minnenas promenad” i Jämtland. Efter Östersund och Offerdal i Jämtland blir det resa vidare till Jokkmokk i Lappland.


Så nu börjar min luff. Jag åker själv - men du är varmt välkommen att hänga med!

Min packning som packats i förslutningsbara påsar av två anledningar. Det skyddar mot regn och det blir inte så bedrövligt rörigt i ryggsäcken.


93 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page