top of page
Fotograf Silfvers Foto

Villkor för privatpersoner

Bokning

- Bokning sker direkt till mig via mail asasilfver@gmail.com eller messenger på facebook hos Silfvers Foto där vi kommer överens om tid och datum.

 

- I mail har vi tillgång till önskemål och datum i skrift, vilket är en trygghet för oss båda. Använd telefon för övriga frågor.
 

- Bokningen är giltig efter att full betalning för fotosessionen har erlagts.

Bilderna

- Bilderna leveras i JPG-filer anpassade för både utskrift och sociala medier.


- Bilderna kan du använda för privat bruk så mycket du vill, som t.ex. förstoringar, julkort och sociala medier. Jag äger fortfarande upphovsrätten. Det innebär att du inte får lämna bilderna vidare till tredje part, som t.ex. tävlingar, tidningar, föreningar eller företag. Önskar tredje part ta del av någon bild, så får hen kontakta mig för överenskommelse och köp.
 

- Har du ett eget företag så får du inte använda bilder som du köpt som privatperson i ditt företag. Vill du använda dessa bilder i företaget, så kontaktar du mig och vi gör upp ett nytt köpeavtal till ditt företaget. Då har jag ett förmånligt pris per arkivbild och du behöver inte köpa flera timmars arbete av mig.


- Upp till ett 1 år efter fotograferingen kan du komplettera med inköp av bilder om du så önskar.
 

- Du är ansvarig för att de bilder som har levererats till dig förvaras på ett säkert sätt. Jag förvarar bilderna så säkert jag kan, men friskriver mig från ansvar för sådan som står utanför min kontroll och som kan göra att de lagrade bilderna förstörs.
 

- Bilderna kan komma att användas för marknadsföring i sociala medier och på hemsida om vi inte kommer överens om något annat.

Betalning

- Fotosessionen ska betalas via faktura inom 14 dagar efter bokningen. Om du bokar tätt inpå du bokar det önskade datumet, så ska bokningen vara betald senast 14 dagar innan det bokade datumet.


- Om betalning för bokade sessioner uteblir senast 14 dagar innan bokat datum, så gäller inte bokningen och jag kan åta mig andra uppdrag.


- Vid bokning senare än 14 dagar innan bokat datum, ska summan för valda fotosessioner betalas in så snart som möjligt.
 

- Betalning för valda bilder betalas mot faktura inom 14 dagar efter leverans. Vid försenad betalning skickas påminnelse, vilket innebär en extra kostnad i form av 50 kr i påminnelseavgift och 8 % dröjsmålsränta.

-Vid gruppbilder är bokaren samma person som står som betalningsansvarig.


- Jag skickar fakturan via mail. Om du hellre vill ha den med post, så tillkommer en faktureringsavgift på 25 kr.

Personuppgifter och integritet

- För att kunna hantera uppdraget jag har fått av dig, så behöver jag lagra ditt för- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress köphistorik och bilder. Detta för att kunna fullfölja avtalet mellan oss och för att efterleva min rättsliga skyldighet mot bokföringslagen.

Silfvers Foto logga fotograf Eksjö Aneby Nässjö Mariannelund Vetlanda

Om du ångrar dig

- Du har rättigheter enligt lag och jag vill att du ska känna dig trygg. Därför ska du läsa texten nedan.

- Om du behöver avboka, så kontaktar du mig så snart som möjligt via mail eller telefon. Mail är bra, för då har vi både datum och önskemål i skrift. Detta är en trygghet för oss båda. Använd telefon för frågor och skriftligt för beslut.
 

- Vid avbokning senast 14 dagar innan bokat datum, så återbetalas hela summan.
 

- Vid avbokning senare än 14 dagar innan bokat datum, återbetalas inte summan för fotosessionen. Detta för att täcka mina kostnader runt bokningen. Har du bokat flera sessioner vid bröllop så gäller full betalning för 1 av sessionerna. De andra sessionerna behöver du inte betala och dessa återbetalas.


- Eftersom du beställer och jag leverera de färdiga bilderna via internet, så räknas bilderna som en tjänst och gäller under konsumenttjänstlagen. Ångerrätten gäller inte för specialtillverkade varor och tjänster, vilket bilderna är. Jag vill ändå att du ska känna dig trygg med ditt köp. Därför får du titta på bilderna innan du bestämmer dig. När du har bestämt dig så levererar jag bilderna och då har köpet gått igenom och går inte att ångra. Full betalning ska då ske enligt faktura.

- Läs mer om dina rättigheter som konsument hos Hallå konsument:

Bra att tänka på

Att fota barn

- Barn blir trötta! Därför ska alla barnfotograferingar bokas under förmiddagar.


- Barn har inte samma tålamod som vi vuxna och de har heller inte samma valmöjlighet som vi har. Att bli fotograferad kan upplevas som integritetskränkande och detta är viktigt att vi visar hänsyn till. Tillsammans gör vi vad vi kan för att barnet ska känna sig tryggt och tycka att det är roligt. Vill barnet leka och klättra under fotograferingen, så tillåter vi det. Vi tvingar ingen att fotograferas och om barnet vägrar att delta, så respekterar vi det.
 

- Betalning för bokningen gäller fortfarande enligt ovan nämnda villkor, oavsett om barnet deltar i fotograferingen eller inte.


- Om ni har betalt för en familjefotografering där barnet trilskas, så kommer vi överens om en ny tid då vi gör ett nytt försök. Ingen ny sessionsavgift tas ut för detta tillfälle. Detta erbjudande gäller för en ombokning och är enbart kopplat till barnfotografering. Den nya fotosessionen sker då alltid i Eksjö, oavsett var den första sessionen var bokad.

Ljus och färg

- Vid utskrift av bilderna är det bra att tänka på att upplevelsen av ljus och färg kan skilja sig åt. Om du tittar på bilderna över en telefonskärm med full ljusstyrka, så kommer du uppleva de utskrivna bilderna som mörkare. I vissa fall kan även färgerna skilja sig åt, som när du t.ex. använder läget ”night mode” på skärmen.

 

- Jag rekommenderar därför att du tittar på bilderna på en skärm till stationär dator med kalibrerade färger och ljus, för att få rätt upplevelse. Om du inte har tillgång till detta, bör du dra ner ljuset och stänga av ”night mode” på den telefon eller läsplatta som du använder.

bottom of page