top of page
  • Skribentens bildasasilfver

Söndag, måndag och tisdag: Jokkmokk-Östersund-Mora-Kristinehamn-Töreboda-Nässjö-Hemma!

Så var det dags att bege sig hemåt igen. 3 heldagar på ett tåg. Visst, mitt luffarkort gäller en hel vecka till, så egentligen skulle jag kunna dela upp hemresan lite mer, men detta var planen för denna gång och jag är nöjd med den.


Så vad tar jag med mig från denna resa? Är den värd att göras? Absolut! Jag rekommenderar alla att göra den. Det är fascinerande att se de stora skillnaderna i vårt långa land och för den historieintresserade är detta ett måste om man vill lära sig Svensk historia. Jag kan även tänka mig att göra om den och då stanna till vid hållplatser som jag inte hann med på denna omgång. Som t.ex. Hoting där Ivars bilmuseum ligger. Bil-Ivar som på 80-talet var störst i norra Sverige på Mercedes. Hans bilpark med veteranbilar och vetaranmotorcyklar vill man egentligen inte missa, men det stoppet gör jag nästa gång, när jag har Jocke med mig.


Jag har bott på väldigt många ställen under min uppväxt och det gör att jag har personliga kopplingar till stora delar av Sverige. Jag brukar titulera mig jämte, men egentligen är den rätta benämningen på mig svensk. Jag är från Hällefors, Smedjebacken, Torhamn, Offerdal och Strömsund. Jag har både Göta kanals och Indalsälvens vatten flödandes i mitt sinne. Som vuxen har jag blivit smålänning, för det var där det var mest likt alla ställen jag har koppling till, på en och samma gång. Jag har gjort flera "minnenas promenad" vid tidigare resor, men detta var första gången jag vävde in det i en reseblogg. Och jag har fått blodad tand av att reseblogga, så det kommer att bli fler inlägg i framtiden. Hoppas att du vill följa med mig även då. :-)


Nu har jag varit hemma sedan i tisdagskväll och inte helt oväntat efter att ha trängt ihop mig med 50 andra personer i ett trångt utrymme i 12 timmar x många dagar, så hann jag bara vara hemma något dygn innan influensan slog till. Så denna vecka har jag legat med feber och roat mig med att trycka iväg färdigskrivna blogginlägg en vecka efteråt. Så tjuvar och banditer göre sig icke besvär - det är försent för er! ;-)


Blöt puss från Lakki i Jokkmokk och Åsa i Eksjö!

Nedan Mora station, med Tågabs klassiska 60-talståg på ena sidan perrongen och förväntansfulla tågluffare som inväntar Inlandsbanans rälsbuss på andra sidan.

Nedan ett litet urval av alla stationshus som jag har passerat under resan.


47 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page